Presadnice

OBAVIJEST! Od sada nas možete pronaći na novoj web adresi VELEBITAGRO.HR
 
Vijesti: Batat presadnice za izvoz i drugi link
 Batat sadnja u kooperaciji - Velebit Agro d.o.o.

NA VELIKO - PRESADNICE NOVIH KULTURA na domaćem tržištu!    * NARUČITE OVDJE *
Teglice Stevie (rebaudiana Bertoni) i Batata (ipomea batatas)
-->
 1. Batat- Slatki krumpir (Ipomoea batatas) zdravo i unosno povrće
 
„Sweetpotato“ je jedna riječ jer se u mnogočemu bitno razlikuje od običnog krumpira (Solanum tuberosum) i korijena jama (Dioscorea sp.) koji se također proizvodi i prodaje diljem SAD-A. Batat se na tržištu prodaje i kao yam. Skoro svi aspekti proizvodnje slatkog krumpira; od vađenja, rukovanja i skalištenja, razlikuju se od običnog krumpira, tako da ih nikako ne smijemo isto tretirati.
Proizvodnja presadnica:
Presadnice se uzgajaju od naklijavanih korijena u hladnim okvirima, grijanim gredicama ili vanjskim gredicama (u polju) sa čistim pijeskom ili „dezinficiranom“ pjeskovitom zemljom.Ako smo zemlju u gredicama držali na temp. od 24-27° C, za razvoj snažnih presadnica potrebno je 4-5 tjedana. Ako korijenje nismo naklijavali trebat će nam 6-8 tjedana. Adekvatna vlaga je od posebnog značaja za razvoj klica i pravilnu formaciju korijena na klicama.
VELEPRODAJA: Presadnice Batata (Ipomea Batatas) - prva klasa!
  • 80%  je narančasto/narančasti te crveno/bijeli, bijelo/bijeli, roza/šareni, ljubičasti
  • sadnice pakirane u stiropor kontejner (100 kom.). 
  • Min narudžba 1 kontejner. 
  • Cijena na upit, prema količinama. 
  • Dostavljamo na adresu od 4. mjeseca. 

MALOPRODAJA:  popis trgovina u Hrvatskoj gdje se mogu kupiti ove prvoklasne presadnice:
http://velebitagro.hr/prodaja/prodajna-mjesta/

2. Stevia – prirodna zamjena za šećer

  • 100% prirodno
  • bez kalorija
  • bez ugljikohidrata
  • glikemijski index je 0
  • 300 puta slađe od šećera

Namjena Stevie

Prema novijim svjetskim istraživanjama Stevia (rebaudiana Bertoni) ima širok spektar primjene. U kulinarstvu se može koristiti u juhama, umacima, raznim predjelima, salatama, jelima od sira, tjesteninama, itd. Također, našla je svoje mjesto u konzerviranju povrća i voća umjesto šećera (jer ne fermentira) te u proizvodnji sladoleda, keksa i kolača. Sušeno lišće Steviae koristi sekao zaslađivač i dodatak u različitim mješavinama čajeva, kave, mlijeka, kakaa, voćnim sokovima i ostalim pićima. Kao dodatak hrani poboljšava probavu i ima važnu ulogu u odvijanju ostalih procesa u ljudskom organizmu. Redovitim korištenjem Steviae pospješuje se aktivacija enzima u cijelom organizmu, smanjuje se razina lošeg kolesterola (LDL-a) i nivo glukoze u krvi.

Stevia je bez kalorija, a glikemijski indeks (GL) joj je 0.

Redovitim uzimanjem stimulira se rad gušterače (stvara se više inzulina). Također, našla je svoju primjenu u prehrani dijabetičara. Učestalom upotrebom Steviae smanjuje se visoki krvni tlak, pospješuje mikrocirkulaciju u cijelom tijelu, poboljšava funkcija miokarda. Stevia djeluje antiseptički i antialergijski, a zbog antimikrobnog djelovanja upotrebljava se kao dodatak pastama za zube i žvakaćim gumama. Pojačava regeneracijske procese u organizmu, neutralizira toksine. Usklađuje rad endokrinih žiljezda, potiče digestivne procese i rad urinarnog trakta. Ekstrakt Steviae povoljno djeluje na mnoge bolesti kože, primjerice u kupkama za čišćenje kože. Stevia reducira ovisnost o alkoholu i pušenju itd. Opća preporuka o doziranju pri korištenju Steviae je 3 do 5 mg po kilogramu tjelesne težine, ako se radi o čistom ekstraktu. Stevia (rebaudiana Bertoni) - sadnice pakirane u lončićima -->φ 9c, visine biljaka 10-15 cm. Cijena na upit. -->